Blog Post Terkini

Sebab Penat Ketika Period

Sebab Penat Ketika Period

Ada jugak orang penat ketika period ya? Bila datang period ini ada pelbagai isu yang berlaku; sakit perut yang mengazabkan itu sudah pasti, perut sebu dan kembung, moody tak pepasal pun harus juga, dan yang terkini isu yang banyak diperkatakan adalah rasa penat ketika period. […]

Fakta Atau Auta: Pemakaian Bengkung Untuk Kurus?

Fakta Atau Auta: Pemakaian Bengkung Untuk Kurus?

Mengamalkan bengkung untuk kurus dah lama jadi sebahagian tips dalam kurus. Iklan produk bengkung merata-rata ada, siap dijanjikn dengan pinggang kerengga dalam 5 saat gitu ja. Pada masa sama ada juga yang nyatakan penggunaan bengkung untuk kurus ni tak berkesan mana pun, malah membahayakan organ […]

Koleksi Infografik Senaman

Koleksi Infografik Senaman

Kalau korang betul-betul takda idea nak mulakan senaman bagaimana, mungkin post ini boleh membantu korang dengan koleksi infografik senaman yang mudah, tanpa gunakan apa-apa alatan lain. (more…)

Sebab Sebenar Mengapa Kita Susah Nak Buat Perubahan

Sebab Sebenar Mengapa Kita Susah Nak Buat Perubahan

Sepanjang konsultasi/coaching kurus yang Shai buat sebelum ini, isu yang biasa dihadapi adalah untuk maintain konsisten dalam proses kurus ini. Serius, ia adalah isu paling utama dibandingkan isu nak kurus sebenarnya.

Untuk Newbies: Bagaimana Merangka Jadual Senaman

Untuk Newbies: Bagaimana Merangka Jadual Senaman

Soalan umum yang biasa Shai dapat dalam konsultasi (yang lepas-lepas punya, ataupun melalui Weightloss Workbook ni) ialah bagaimana nak rangka jadual senaman yang sesuai dengan diri. Yelah, setiap orang tak sama hidupnya, jadi kena adjust sesuaikan diri juga dalam aspek kesihatan ni.

Tips Untuk Jaga Makan Ketika Beraya

Tips Untuk Jaga Makan Ketika Beraya

Tak perlu cerita panjang, kita tahu bila nak berdiet dan jaga makan ketika raya ni adalah sesuatu yang hampir mustahil XD.

Mana taknya, kita ni memang kuat budaya makan; menjamu orang kira kelebihan orang kita. Jadi realistik lah sikit, Shai kongsikan tips bukan untuk berdiet ketika beraya, tapi sekadar jaga makan sedikit sambil enjoy juadah yang ada, lepas habis raya nanti nak diet balik takdalah teruk sangat sekurang-kurangnya ye dok. (more…)


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial