Blog Post Terkini

Bila Berat Badan Naik Mendadak Disebabkan Hormon

Bila Berat Badan Naik Mendadak Disebabkan Hormon

Antara isu yang sering dikaitkan dengan berat badan naik mendadak di kalangan wanita ialah perkaitannya dengan hormon. Boleh kata hampir semua aspek dalam hidup wanita, bergantung kepada kestabilan hormon tersebut. Kacau satu part, huru-hara lah jadinya, seperti domino effect.

Lelaki, Tolong Faham Kami Bukannya Nak Jadi Sado Semata

Lelaki, Tolong Faham Kami Bukannya Nak Jadi Sado Semata

“Perempuan nak exercise nak buat apa?” antara stigma yang terpaksa perempuan hadap tiap kali membincangkan isu senaman secara terbuka, walaupun sekadar antara keluarga.

Tips Jimat Memilih Alatan Senaman Di Rumah

Tips Jimat Memilih Alatan Senaman Di Rumah

Post ini amat membantu jika anda mahu tahu tips jimat dalam memilih alatan senaman di rumah. Sebab tak semua orang ada kesempatan untuk bersenam di gim yang khas (mak-mak dan yang bekerja kan?), maka bersenam di rumah, dengan alatan yang sesuai adalah alternatif yang terbaik. (more…)

Cara Menghasilkan Rutin Senaman Sendiri

Cara Menghasilkan Rutin Senaman Sendiri

Ada ke cara nak menghasilkan senaman sendiri? Ada di antara kita yang sibuk dengan pelbagai u  rusan sehingga tidak mempunyai masa untuk bersenam. Nak pergi gim? Entah bilanya nak pergi kerana ada sahaja urusan/tugas yang menanti. Maka pilihan lain pastinya dengan bersenam di rumah. Pilihan […]

Ada Di Dapur Anda: Senarai Makanan Membakar Lemak

Ada Di Dapur Anda: Senarai Makanan Membakar Lemak

Senarai makanan membakar lemak. Tampal di dapur dan anda boleh amalkan sekarang juga. “Bersenam? Sibuk dengan kerja dan anak, mana ada masa kot.” Kekangan masa yang ada selalunya menyebabkan kita tidak ada masa nak bersenam dan biasanya itulah alasan yang kita berikan. Bukan alasan pun, […]

Bagaimana Jenis Tubuh Ada Kaitannya Dengan Kurus

Bagaimana Jenis Tubuh Ada Kaitannya Dengan Kurus

Kajian membuktikan terdapat kaitan signifikan antara jenis tubuh yang ada dengan aspek kurus. Iaitu, faktor ini perlu diambil kira dalam pemilihan diet pemakanan dan juga jenis senaman yang sesuai. Perasan kan kenapa ada kawan kita yang kurus tu makan banyak pun tak naik2 juga beratnya kan? Inilah sebabnya juga. (more…)


diet plan pilihan untuk anda

10 Tips Mudah Untuk Kurus Dengan Diet

10 Tips Mudah Untuk Kurus Dengan Diet

Tips yang disediakan di sini sesuai jika anda masih belum capai target berat idaman namun sukar untuk melakukanya. Baca sini untuk ketahui lebih lanjut, cuba satu dua tips yang dikongsikan dan lihat bagaimana semakin banyak berat badan anda menurun. (more…)


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial