Month: July 2017

Micronutrients – Nutrisi Mikro Mineral Dan Fungsinya

Micronutrients – Nutrisi Mikro Mineral Dan Fungsinya

Micronutrients mineral pula, adalah sama dalam dengan yang vitamin, seperti yang dikongsikan dalam blog post ini. Dan setiap mineral yang terlibat ada fungsi dan manfaatnya untuk tubuh anda.

Anda Boleh Lakukannya, Dengan Apa Yang Ada

Anda Boleh Lakukannya, Dengan Apa Yang Ada

Ada beberapa ketika ini banyak perkongsian mengenai ibu-ibu yang masih ‘bergetah’ , lengkap dengan anak berderet dan body solid molid, berkongsi tips dan amalan yang dilakukan untuk mendapatkan tubuh sebegitu. Selalunya ikon yang kita boleh samakan ialah Kim K, sebab dia boleh stay seksi walaupun […]

Micronutrients – Nutrisi Mikro Dan Fungsinya (Vitamin)

Micronutrients – Nutrisi Mikro Dan Fungsinya (Vitamin)

Micronutrients adalah vitamin dan mineral dan masing-masing ada fungsi dan kebaikannya tersendiri. Dikenali sebagai mikro, sebab tubuh kita perlukan dalam amaun kecil (dalam miligram, mikrogram ja), berbeza dengan nutrisi makro yang memerlukan kita ambil dalam gram. Dan dalam blog post ini, anda boleh ketahui jenis vitamin dan mineral yang biasa diambil dalam diet harian, dan bagaimana ia digunakan dalam tubuh kita. (more…)

101: Macronutrients – Nutrisi Makro Dan Fungsinya

101: Macronutrients – Nutrisi Makro Dan Fungsinya

Macronutrients, komponen paling asas dalam pemakanan. Dan memahami aspek nutrisi adalah perlu untuk menentukan jumlah yang anda sepatutnya ambil pada masa tertentu (masa sihat dengan sakit pun dah kena adjust sikit tau). Dalam blog post ini, setiap nutrisi makro dan fungsinya dikongsikan untuk manfaat anda.

Maksud Senaman Kardio Dan Manfaatnya

Maksud Senaman Kardio Dan Manfaatnya

Senaman kardio adalah salah satu daripada jenis senaman yang sangat baik diamalkan dalam kehidupan seharian, kerana manfaatnya kepada kesihatan kita, khususnya di bahagian jantung.

Amalan Senaman Memudahkan Kelahiran

Amalan Senaman Memudahkan Kelahiran

Detik waktu kelahiran adalah momen yang agak mendebarkan ibu, dan pastinya tidak mahu lama-lama sewaktu dalam proses bersalin. Sakit kot. Kalau boleh nak sakit kontraksi tu sekali, dalam 10 minit terus – puf – keluar anak macam torpedo. Hehe agak hiperbola sedikit tapi korang faham lah maksudnya kan. (more…)