Kesihatan

Bagaimana Nak Tahu Program Kurus Yang Sesuai Untuk Saya?

Bagaimana Nak Tahu Program Kurus Yang Sesuai Untuk Saya?

Begitu banyak program kurus dan weightloss yang ada sekarang ni, dan Shai sendiri ada terima beberapa mesej bertanya tentang program kurus yang ada, samada program sebegitu bagus atau tidak. Jawapannya?

Tips Untuk Diamalkan Sepanjang Berpuasa

Tips Untuk Diamalkan Sepanjang Berpuasa

Dalam post ini Shai kongsikan tips yang biasa diamalkan untuk maintain bertenaga sepanjang bulan puasa. Mana tak nya, masa bulan ni doa cepat makbul, banyak berkat dll, kalau boleh tak nak terbazir dengan lembik dan mengantuk sepanjang hari. Kalau boleh dari hari pertama bulan puasa […]

Terkencing Tiba-Tiba,  Punca dan Cara Merawatnya

Terkencing Tiba-Tiba,  Punca dan Cara Merawatnya

terkencing tiba-tiba Ia antara isu yang biasa berlaku di kalangan wanita sebenarnya, namun sebab isu ini terlalu peribadi menyebabkan kita rasa tak perlu nak jumpa doktor atau cari penyelesaiannya dengan anggap “alah..nanti baik lah tu”.

Idea Yang Boleh Digunakan Untuk Senaman Berjalan

Idea Yang Boleh Digunakan Untuk Senaman Berjalan

Dalam post sebelum ini Shai telah tunjukkan manfaat aktiviti berjalan kepada tubuh kita, dan dalam post ini pula, senarai idea atau challenge yang boleh digunakan untuk boost lagi keberkesanan aktiviti ini, untuk dapatkan berat ideal dengan berkesan.

Berjalan Sahaja Pun Boleh Kurus

Berjalan Sahaja Pun Boleh Kurus

Sungguh. Berjalan pun boleh kurus sebenarnya. Sebab ia pun dikira sebagai satu aktiviti, dan mana-mana aktiviti yang buat tubuh kita bergerak pastinya membantu kita untuk turunkan berat badan. Dah tu, kenapa kita mula berjalan sejak ‘ada kaki’ lagi tak kurus-kurus pun sampai hari ni? Baca […]

Kebaikan Mengamalkan Detoks Secara Berkala

Kebaikan Mengamalkan Detoks Secara Berkala

Biasa kita dengar tentang detoks ni kan? Dan terbukti, mengamalkan detoks secara berkala mampu membantu tubuh kita untuk kekal optimum fungsinya dalam hidup seharian. Yelah, realitinya, tak ramai antara kita boleh komited untuk makan yang sihat, minum air masak sahaja, dan sentiasa aktif – kadang-kadang […]



Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial