Kewanitaan

Diastesis Recti. Adakah Anda Mengalaminya?

Diastesis Recti. Adakah Anda Mengalaminya?

Diastesis recti. Mungkin anda tak pernah dengar perkataan ini. Namun ia biasa disebut sebagai rahim kembang, dan mungkin ini antara punca mengapa proses kurus anda tidak berkesan sampai sekarang.

Senaman Selepas Bersalin. Adakah Tubuh Anda Bersedia?

Senaman Selepas Bersalin. Adakah Tubuh Anda Bersedia?

Bila dah terdetik waktu sesuai untuk buat senaman selepas bersalin, pastinya kerana demi mendapatkan bentuk tubuh ideal sentiasa jadi idaman kita. Kalau boleh, lagi mantap dari sebelum ini kan?

Bila Berat Badan Naik Mendadak Disebabkan Hormon

Bila Berat Badan Naik Mendadak Disebabkan Hormon

Antara isu yang sering dikaitkan dengan berat badan naik mendadak di kalangan wanita ialah perkaitannya dengan hormon. Boleh kata hampir semua aspek dalam hidup wanita, bergantung kepada kestabilan hormon tersebut. Kacau satu part, huru-hara lah jadinya, seperti domino effect.

Lelaki, Tolong Faham Kami Bukannya Nak Jadi Sado Semata

Lelaki, Tolong Faham Kami Bukannya Nak Jadi Sado Semata

“Perempuan nak exercise nak buat apa?” antara stigma yang terpaksa perempuan hadap tiap kali membincangkan isu senaman secara terbuka, walaupun sekadar antara keluarga.

Bagaimana Hormon Wanita Mempengaruhi Tubuh Anda

Bagaimana Hormon Wanita Mempengaruhi Tubuh Anda

Umum kita ketahui bagaimana hormon wanita dalam tubuh kita memberi kesan besar kepada diri kita, secara fizikal mahupun psikologikal. Banyak perkongsian status panjang dan artikel share di facebook mengenai hal ni kan? Sampai ada kes berat contohnya seperti ibu yang mengelar leher anak yang baru […]


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial