Nutrisi

Tips Berdiet Ketika Belajar

Tips Berdiet Ketika Belajar

Berdiet ketika belajar ni sesuatu yang jarang student buat, melainkan dia insta influencer, nak prepare sebab nak bertunang/nikah cuti semester nanti, atau baru clash dengan awek/bf hehe..saja ja agak tujuannya. Sebab biasa dekat uni/kolej ni masa nak enjoy macam-macam, kurang2 shopping beli baju dan lepak […]

Tanda Diet Kita Menjadi Dan Serasi: Kita Ada Tak?

Tanda Diet Kita Menjadi Dan Serasi: Kita Ada Tak?

Perasan tak kadang2 kita tak terfikir pun apakah tanda diet kita menjadi sebenarnya. Sebab bercerita tentang diet ini biasanya topik yang kita kupas adalah berkaitan diet kita bila kelaut. Dan cara nak atasinya semula. Biasalah tu, bertahun kita makan nasi sepinggan macam bukit, tiba-tiba nak […]

Kesan Crash Diet Kepada Tubuh Kita

Kesan Crash Diet Kepada Tubuh Kita

Ada orang fikir kalau berat badan dah naik tu boleh terus ikat perut esoknya sebab nanti lagi dua,tiga hari kurus lah tu. Oh tidakkk… Agak tak elok juga kesan crash diet dekat tubuh kita tau. Dan bukan sesenang tak makan hari ni, turun berat esok. […]

Resipi Diet Ketika Bekerja Yang Mudah

Resipi Diet Ketika Bekerja Yang Mudah

Resipi diet ketika bekerja ini, Shai pilih yang sesuai untuk dibawa ketika bekerja (atau ketika hari yang pack dan rushing), berdasarkan konsultasi/feedback yang Shai dapat.

Kos Untuk Berdiet Dan Kurus. Berapakah Sebenarnya?

Kos Untuk Berdiet Dan Kurus. Berapakah Sebenarnya?

Kita mesti terfikir, berapakah sebenarnya kos untuk berdiet dan kurus ni. Sebab nak kurus, atau nak dapatkan berat badan ideal ni bukan untuk sekali buat sahaja; ia memerlukan proses jangka panjang dan kalau dikira, ia lebih kepada solusi kekal.

Manfaat Telur Sebagai Makanan Utama

Manfaat Telur Sebagai Makanan Utama

Dalam berdiet ni Shai rasa dalam banyak2 jenis makanan, telur sebagai makanan utama untuk digunakan dalam proses kurus ni. Senang disediakan, versatil dengan pelbagai resipi, dan murah ja nak beli. Dan senarai manfaat telur sebagai makanan diet yang utama, boleh kuatkan lagi pegangan untuk borong […]



Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial