Diet

Tips Berdiet Ketika Belajar

Tips Berdiet Ketika Belajar

Berdiet ketika belajar ni sesuatu yang jarang student buat, melainkan dia insta influencer, nak prepare sebab nak bertunang/nikah cuti semester nanti, atau baru clash dengan awek/bf hehe..saja ja agak tujuannya. Sebab biasa dekat uni/kolej ni masa nak enjoy macam-macam, kurang2 shopping beli baju dan lepak […]

Kesan Crash Diet Kepada Tubuh Kita

Kesan Crash Diet Kepada Tubuh Kita

Ada orang fikir kalau berat badan dah naik tu boleh terus ikat perut esoknya sebab nanti lagi dua,tiga hari kurus lah tu. Oh tidakkk… Agak tak elok juga kesan crash diet dekat tubuh kita tau. Dan bukan sesenang tak makan hari ni, turun berat esok. […]

Kos Untuk Berdiet Dan Kurus. Berapakah Sebenarnya?

Kos Untuk Berdiet Dan Kurus. Berapakah Sebenarnya?

Kita mesti terfikir, berapakah sebenarnya kos untuk berdiet dan kurus ni. Sebab nak kurus, atau nak dapatkan berat badan ideal ni bukan untuk sekali buat sahaja; ia memerlukan proses jangka panjang dan kalau dikira, ia lebih kepada solusi kekal.

Manfaat Telur Sebagai Makanan Utama

Manfaat Telur Sebagai Makanan Utama

Dalam berdiet ni Shai rasa dalam banyak2 jenis makanan, telur sebagai makanan utama untuk digunakan dalam proses kurus ni. Senang disediakan, versatil dengan pelbagai resipi, dan murah ja nak beli. Dan senarai manfaat telur sebagai makanan diet yang utama, boleh kuatkan lagi pegangan untuk borong […]

Diet Kelaut? Apa Kena Buat Selepas Itu

Diet Kelaut? Apa Kena Buat Selepas Itu

Bila diet diet kelaut apa korang kena buat lepas tu? Diet kelaut ni adalah antara isu yang biasa kita alami, malah boleh kata ‘wajib’ sebenarnya bila kita dah tetapkan diri nak berdiet sekian-sekian untuk sementara waktu.

[PERCUMA] Wallpaper Dengan Menu Diet Ringkas

[PERCUMA] Wallpaper Dengan Menu Diet Ringkas

Tak payah cerita panjang, download wallpaper yang ada di post ini mengikut menu plan/jenis diet yang korang sedang amalkan, untuk memudahkan korang tidak lupa yang korang tengah jaga makan sekarang ini.



Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial