Senaman

Bagaimana Senaman Membantu Untuk Gastrik

Bagaimana Senaman Membantu Untuk Gastrik

Betulkah senaman membantu untuk gastrik yang saya alami? Bergantung kepada jenis senaman yang dilakukan, mengamalkan rutin senaman secara konsisten boleh membantu untuk mengurangkan isu dan simptom gastrik yang dialami. Sungguh. Sebab min sendiri pun amalkan juga. 😀 Bercerita tentang gastrik ni takda lain selain sakit. […]

Sworkit For Kids: App Senaman Sesuai Untuk Anak Aktif

Sworkit For Kids: App Senaman Sesuai Untuk Anak Aktif

Kali ini kita khususkan kepada budak-budak pula, lagi-lagi untuk anak aktif ni (macam Shai punya lah, lelah maknya) dengan app senaman yang direka khas untuk kanak-kanak. Tak sangka ada juga app sebegini kan?

Koleksi Infografik Senaman

Koleksi Infografik Senaman

Kalau korang betul-betul takda idea nak mulakan senaman bagaimana, mungkin post ini boleh membantu korang dengan koleksi infografik senaman yang mudah, tanpa gunakan apa-apa alatan lain.

Untuk Newbies: Bagaimana Merangka Jadual Senaman

Untuk Newbies: Bagaimana Merangka Jadual Senaman

Soalan umum yang biasa Shai dapat dalam konsultasi (yang lepas-lepas punya, ataupun melalui Weightloss Workbook ni) ialah bagaimana nak rangka jadual senaman yang sesuai dengan diri. Yelah, setiap orang tak sama hidupnya, jadi kena adjust sesuaikan diri juga dalam aspek kesihatan ni.

Hilangkan Cramp Selepas Bersenam

Hilangkan Cramp Selepas Bersenam

Tak kira bersenam atau tidak, Isu cramp ini biasa dialami setiap kali kita melakukan suatu aktiviti berat, dan serius ia agak menyakitkan. Baca lanjut post ini untuk ketahui punca, jenis (jenis cramp pun ada?), serta cara merawat cramp ini.

Idea Yang Boleh Digunakan Untuk Senaman Berjalan

Idea Yang Boleh Digunakan Untuk Senaman Berjalan

Dalam post sebelum ini Shai telah tunjukkan manfaat aktiviti berjalan kepada tubuh kita, dan dalam post ini pula, senarai idea atau challenge yang boleh digunakan untuk boost lagi keberkesanan aktiviti ini, untuk dapatkan berat ideal dengan berkesan.