Blog Post Terkini

Jenis-Jenis Perut Boroi: Punca Dan Penyelesaiannya

Jenis-Jenis Perut Boroi: Punca Dan Penyelesaiannya

  Jika anda baca artikel ini, kemungkinan besar samada anda sendiri, atau seseorang yang rapat dengan anda mengalami masalah ini. Boroi, buncit, gemuk (atau panggilan manjanya) chubby, sesuatu yang kalau diberikan pilihan, pasti kita nak buang kan? Namun ia bukan semudah begitu sahaja sebab perut […]

Apa Yang Anda Perlu Buat Untuk Kekal Konsisten Berdiet

Apa Yang Anda Perlu Buat Untuk Kekal Konsisten Berdiet

Seperti dalam post sebelum ini, Shai ada kongsikan tentang punca-punca kita tak dapat konsisten berdiet (atau rutin workout juga) ni. Jangan risau, semua orang begitu, Shai pun camtu juga dulu. Bezanya, bagaimana nak buat supaya kita kekal konsisten, dan dalam post ini, caranya.

Mengapa Anda Susah Nak Konsisten Berdiet Dan Cara Atasinya  

Mengapa Anda Susah Nak Konsisten Berdiet Dan Cara Atasinya  

Ayat diet kelaut tu dah biasa diperkatakan setiap kali isu tentang diet ni ada, kan? Bukan sikit, Shai boleh bet 90% yang berdiet mesti susah nak konsisten berdiet; dengan kelaut tu dah berapa kali sampai berat turun naik macam yo-yo, sampai nak give up pun ada. Namun, pada pandangan Shai, pastinya dengan memahami punca, kita tak alami masalah leceh seperti itu lagi. (more…)

Apa Akan Jadi Jika Saya Menyanyi Ketika Workout?

Apa Akan Jadi Jika Saya Menyanyi Ketika Workout?

Tajuk yang agak menarik, tapi semua orang yang workout di rumah buat gini kan? Menyanyi ketika workout didapati bukan sekadar menyeronokkan, malah ada manfaat tambahan pada tubuh anda sendiri.

Panduan Diet Ketika Bekerja

Panduan Diet Ketika Bekerja

Kebiasaanya orang yang bekerja 5 hari seminggu ini rata-rata yang susah untuk konsisten dalam berdiet kan? Mana taknya, dengan tekanan di tempat kerja dan hidup yang practically rushing, memang takda masa nak fikir apakah cara dan pelan yang terbaik untuk mencapai berat ideal yang diidamkan. […]

[PERCUMA] Wallpaper Dengan Menu Diet Ringkas

[PERCUMA] Wallpaper Dengan Menu Diet Ringkas

Tak payah cerita panjang, download wallpaper yang ada di post ini mengikut menu plan/jenis diet yang korang sedang amalkan, untuk memudahkan korang tidak lupa yang korang tengah jaga makan sekarang ini. (more…)


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial