Tag: 101

Micronutrients – Nutrisi Mikro Dan Fungsinya (Vitamin)

Micronutrients – Nutrisi Mikro Dan Fungsinya (Vitamin)

Micronutrients adalah vitamin dan mineral dan masing-masing ada fungsi dan kebaikannya tersendiri. Dikenali sebagai mikro, sebab tubuh kita perlukan dalam amaun kecil (dalam miligram, mikrogram ja), berbeza dengan nutrisi makro yang memerlukan kita ambil dalam gram. Dan dalam blog post ini, anda boleh ketahui jenis […]

101: Macronutrients – Nutrisi Makro Dan Fungsinya

101: Macronutrients – Nutrisi Makro Dan Fungsinya

Macronutrients, komponen paling asas dalam pemakanan. Dan memahami aspek nutrisi adalah perlu untuk menentukan jumlah yang anda sepatutnya ambil pada masa tertentu (masa sihat dengan sakit pun dah kena adjust sikit tau). Dalam blog post ini, setiap nutrisi makro dan fungsinya dikongsikan untuk manfaat anda.

Maksud Senaman Kardio Dan Manfaatnya

Maksud Senaman Kardio Dan Manfaatnya

Senaman kardio adalah salah satu daripada jenis senaman yang sangat baik diamalkan dalam kehidupan seharian, kerana manfaatnya kepada kesihatan kita, khususnya di bahagian jantung. (more…)

Senarai Resipi Diet Sihat Yang Mudah Dan Bajet

Senarai Resipi Diet Sihat Yang Mudah Dan Bajet

Pastinya untuk mendapatkan berat badan ideal, kita boleh bermula dengan apa yang ada di dapur sahaja.

Bagaimana Hormon Wanita Mempengaruhi Tubuh Anda

Bagaimana Hormon Wanita Mempengaruhi Tubuh Anda

Umum kita ketahui bagaimana hormon wanita dalam tubuh kita memberi kesan besar kepada diri kita, secara fizikal mahupun psikologikal. Banyak perkongsian status panjang dan artikel share di facebook mengenai hal ni kan? Sampai ada kes berat contohnya seperti ibu yang mengelar leher anak yang baru […]

Pembinaan Otot Dan Wanita

Pembinaan Otot Dan Wanita

Ramai wanita keberatan nak bersenam sebab takut nanti badan mereka naik berketak-ketak macam atlit bina badan – hilang ciri-ciri feminin gitu. Baca lanjut, dan lihat bagaimana ia adalah suatu mitos yang menghalang daripada potensi anda mendapatkan tubuh yang mantap. (more…)


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial