Tag: buncit

Tips Untuk Memudahkan Intermittent Fasting

Tips Untuk Memudahkan Intermittent Fasting

Cara pemakanan berbentuk intermittent fasting ini semakin popular sebab senang nak ingat. Macam puasa Ramadan juga, sampai suatu masa kita stop makan, sambung pula waktu lain. Dan umumnya, waktu kita boleh makan dalam intermittent fasting ni boleh kata semua ja boleh bedal.

3 Tips Mudah Untuk Hilangkan Perut Buncit

3 Tips Mudah Untuk Hilangkan Perut Buncit

Isu yang biasa kita alami kan, perut buncit tu dah kira biasa sangat dah sampai kita buat tak peduli selepas pelbagai cara yang dibuat tak menjadi, walau dalam hati harap sangat2 boleh leper balik macam masa muda dulu. Mungkin ada di antara yang dalam senarai […]

Kesan Crash Diet Kepada Tubuh Kita

Kesan Crash Diet Kepada Tubuh Kita

Ada orang fikir kalau berat badan dah naik tu boleh terus ikat perut esoknya sebab nanti lagi dua,tiga hari kurus lah tu. Oh tidakkk… Agak tak elok juga kesan crash diet dekat tubuh kita tau. Dan bukan sesenang tak makan hari ni, turun berat esok. Silap2 lusa makin mendadak berat naik jadinya. Sebab apa? (more…)

Kos Untuk Berdiet Dan Kurus. Berapakah Sebenarnya?

Kos Untuk Berdiet Dan Kurus. Berapakah Sebenarnya?

Kita mesti terfikir, berapakah sebenarnya kos untuk berdiet dan kurus ni. Sebab nak kurus, atau nak dapatkan berat badan ideal ni bukan untuk sekali buat sahaja; ia memerlukan proses jangka panjang dan kalau dikira, ia lebih kepada solusi kekal.

Koleksi Infografik Senaman

Koleksi Infografik Senaman

Kalau korang betul-betul takda idea nak mulakan senaman bagaimana, mungkin post ini boleh membantu korang dengan koleksi infografik senaman yang mudah, tanpa gunakan apa-apa alatan lain.

7 Rahsia Kurus Orang Melayu Yang Boleh Kita Amalkan

7 Rahsia Kurus Orang Melayu Yang Boleh Kita Amalkan

Satu benda yang Shai nampak dalam aspek kesihatan dalam budaya Melayu ini adalah bagaimana diorang jaga betul-betul bentuk badan, kesihatan (untuk sentiasa bertenaga), dan secara tak langsung, awet muda dan kuat daya ingatan. (more…)