Tag: diet

Soalan Yang Biasa Ditanya Ketika Diet Dan Kurus

Soalan Yang Biasa Ditanya Ketika Diet Dan Kurus

Tak semua orang berpengetahuan dalam bidang kesihatan ni, tapi tak bermakna kita nak sihat kan; jadi dalam proses kurus mengurus ni pasti ada banyak soalan yang kita terfikir dan nak tahu kat mana penyelesaiannnya. Khusus dalam post ini, min senaraikan soalan yang biasa ditanya ketika […]

Kajian Baru: Diet Rendah Karbo Harus Dielakkan

Kajian Baru: Diet Rendah Karbo Harus Dielakkan

Ini info baru yang didapati dari kajian, menunjukkan diet rendah karbo harus dielakkan, kerana ia cenderung untuk pendekkan umur dan meningkatkan risiko pelbagai penyakit lain. Jauh betul kesimpulan ni, betulkah apa yang saintis cakap ni?

Mengamalkan Diet Rendah Karbo Sehingga Hari Ini. Berkesankah?

Mengamalkan Diet Rendah Karbo Sehingga Hari Ini. Berkesankah?

Post peribadi bagaimana Shai masih lagi mengamalkan diet rendah karbo, sehingga hari ini. Harapnya post ini boleh membantu korang yang masih terfikir jika diet ini sesuai dengan keperluan, target berat badan, malah bajet yang mampu disediakan sekali. (more…)

Kesilapan Yang Biasa Dibuat Dalam Diet Rendah Karbo

Kesilapan Yang Biasa Dibuat Dalam Diet Rendah Karbo

Ada tak korang lakukan Kesilapan yang biasa dibuat dalam diet rendah karbo? Kadang-kadang ada masa kita tak sedar pun yang kita buat silap tersebut, sampailah datang sakit perut, sembelit, mahupun berat statik memanjang je. Baca lebih lanjut, dan check samada korang ada terbuat satu dua […]

Kebaikan Diet Rendah Karbo

Kebaikan Diet Rendah Karbo

Banyak kebaikan diet rendah karbo dan tak hairan ia mendapat populariti sejak akhir-akhir ni dan khusus bagi kita yang memerlukan cara pemakanan yang tak perlukan berlapar, diet rendah karbo menjadi pilihan utama dalam proses kurus.

Tips Untuk Memudahkan Intermittent Fasting

Tips Untuk Memudahkan Intermittent Fasting

Cara pemakanan berbentuk intermittent fasting ini semakin popular sebab senang nak ingat. Macam puasa Ramadan juga, sampai suatu masa kita stop makan, sambung pula waktu lain. Dan umumnya, waktu kita boleh makan dalam intermittent fasting ni boleh kata semua ja boleh bedal. (more…)