Tag: diet

Diet Kelaut? Apa Kena Buat Selepas Itu

Diet Kelaut? Apa Kena Buat Selepas Itu

Bila diet diet kelaut apa korang kena buat lepas tu? Diet kelaut ni adalah antara isu yang biasa kita alami, malah boleh kata ‘wajib’ sebenarnya bila kita dah tetapkan diri nak berdiet sekian-sekian untuk sementara waktu.

7 Rahsia Kurus Orang Melayu Yang Boleh Kita Amalkan

7 Rahsia Kurus Orang Melayu Yang Boleh Kita Amalkan

Satu benda yang Shai nampak dalam aspek kesihatan dalam budaya Melayu ini adalah bagaimana diorang jaga betul-betul bentuk badan, kesihatan (untuk sentiasa bertenaga), dan secara tak langsung, awet muda dan kuat daya ingatan.

Mengapa Anda Susah Nak Konsisten Berdiet Dan Cara Atasinya  

Mengapa Anda Susah Nak Konsisten Berdiet Dan Cara Atasinya  

Ayat diet kelaut tu dah biasa diperkatakan setiap kali isu tentang diet ni ada, kan? Bukan sikit, Shai boleh bet 90% yang berdiet mesti susah nak konsisten berdiet; dengan kelaut tu dah berapa kali sampai berat turun naik macam yo-yo, sampai nak give up pun ada. Namun, pada pandangan Shai, pastinya dengan memahami punca, kita tak alami masalah leceh seperti itu lagi. (more…)

[PERCUMA] Wallpaper Dengan Menu Diet Ringkas

[PERCUMA] Wallpaper Dengan Menu Diet Ringkas

Tak payah cerita panjang, download wallpaper yang ada di post ini mengikut menu plan/jenis diet yang korang sedang amalkan, untuk memudahkan korang tidak lupa yang korang tengah jaga makan sekarang ini.

Intermittent Fasting untuk Wanita

Intermittent Fasting untuk Wanita

Diet cara intermittent fasting mendapat perhatian dan kekal sebagai trend dan cara utama dalam menurunkan berat badan berlebihan, dengan peraturan yang mudah untuk diingati dan tidak perlu mengeluarkan kos yang mahal. Malah ia terbukti untuk memperbaiki kualiti kesihatan kepada wanita.

Diet Mengikut Jenis Tubuh Anda – 2

Diet Mengikut Jenis Tubuh Anda – 2

Sambungan kepada post sebelum ini, tentang diet mengikut jenis tubuh.

(more…)


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial