Tag: elak diet cheat

Punca Berat Badan Statik Berlaku Bila Berdiet

Punca Berat Badan Statik Berlaku Bila Berdiet

Ada beberapa punca berat statik yang kita kena alert agar bila ia berlaku, kita tahu macam mana ia datang, dan (haruslah) apa yang kena dibuat agar kita boleh skip fasa tersebut. Sebab apa, kalau dah statik, kita berpantang diet macam mana pun, berat tetap tak […]

Tips Untuk Berdiet Di Rumah Untuk Ibu

Tips Untuk Berdiet Di Rumah Untuk Ibu

Antara tips untuk berdiet di rumah, yang paling asas adalah untuk tidak rasa tertekan melakukannya. Sebab apa? Kalau stress atau rasa pressure je konfom diet korang kelaut buat kesekian kalinya. Lepas terjaga stress tu baru boleh ikuti tips lain. 😀 Kenapa Stress Bahaya Untuk Ibu […]

Nak Diet Kena Sempurna Semuanya Kan?

Nak Diet Kena Sempurna Semuanya Kan?

Isu yang biasa kita alami ketika berdiet yang kita kongsikan terus kepada point ja ya: jangan jangka nak diet kena sempurna semata-mata. Mindset ini tak lebih akan menyebabkan korang sangat mudah diet nak kelaut. Baca sini, post apa yang korang perlu buat bila diet kelaut. […]

Tanda Diet Kita Menjadi Dan Serasi: Kita Ada Tak?

Tanda Diet Kita Menjadi Dan Serasi: Kita Ada Tak?

Perasan tak kadang2 kita tak terfikir pun apakah tanda diet kita menjadi sebenarnya. Sebab bercerita tentang diet ini biasanya topik yang kita kupas adalah berkaitan diet kita bila kelaut. Dan cara nak atasinya semula. Biasalah tu, bertahun kita makan nasi sepinggan macam bukit, tiba-tiba nak […]

Tips Untuk Jaga Makan Ketika Beraya

Tips Untuk Jaga Makan Ketika Beraya

Tak perlu cerita panjang, kita tahu bila nak berdiet dan jaga makan ketika raya ni adalah sesuatu yang hampir mustahil XD. Mana taknya, kita ni memang kuat budaya makan; menjamu orang kira kelebihan orang kita. Jadi realistik lah sikit, Shai kongsikan tips bukan untuk berdiet […]

Diet Kelaut? Apa Kena Buat Selepas Itu

Diet Kelaut? Apa Kena Buat Selepas Itu

Bila diet diet kelaut apa korang kena buat lepas tu? Diet kelaut ni adalah antara isu yang biasa kita alami, malah boleh kata ‘wajib’ sebenarnya bila kita dah tetapkan diri nak berdiet sekian-sekian untuk sementara waktu.