Tag: hormon wanita

Sebab Penat Ketika Period

Sebab Penat Ketika Period

Ada jugak orang penat ketika period ya? Bila datang period ini ada pelbagai isu yang berlaku; sakit perut yang mengazabkan itu sudah pasti, perut sebu dan kembung, moody tak pepasal pun harus juga, dan yang terkini isu yang banyak diperkatakan adalah rasa penat ketika period. […]

7 Rahsia Kurus Orang Melayu Yang Boleh Kita Amalkan

7 Rahsia Kurus Orang Melayu Yang Boleh Kita Amalkan

Satu benda yang Shai nampak dalam aspek kesihatan dalam budaya Melayu ini adalah bagaimana diorang jaga betul-betul bentuk badan, kesihatan (untuk sentiasa bertenaga), dan secara tak langsung, awet muda dan kuat daya ingatan.

Bila Berat Badan Naik Mendadak Disebabkan Hormon

Bila Berat Badan Naik Mendadak Disebabkan Hormon

Antara isu yang sering dikaitkan dengan berat badan naik mendadak di kalangan wanita ialah perkaitannya dengan hormon. Boleh kata hampir semua aspek dalam hidup wanita, bergantung kepada kestabilan hormon tersebut. Kacau satu part, huru-hara lah jadinya, seperti domino effect. (more…)

Lelaki, Tolong Faham Kami Bukannya Nak Jadi Sado Semata

Lelaki, Tolong Faham Kami Bukannya Nak Jadi Sado Semata

“Perempuan nak exercise nak buat apa?” antara stigma yang terpaksa perempuan hadap tiap kali membincangkan isu senaman secara terbuka, walaupun sekadar antara keluarga.

Bagaimana Hormon Wanita Mempengaruhi Tubuh Anda

Bagaimana Hormon Wanita Mempengaruhi Tubuh Anda

Umum kita ketahui bagaimana hormon wanita dalam tubuh kita memberi kesan besar kepada diri kita, secara fizikal mahupun psikologikal. Banyak perkongsian status panjang dan artikel share di facebook mengenai hal ni kan? Sampai ada kes berat contohnya seperti ibu yang mengelar leher anak yang baru […]

Boleh Tak Saya Nak Kurus Bahagian Tertentu Sahaja?

Boleh Tak Saya Nak Kurus Bahagian Tertentu Sahaja?

Jika diberikan pilihan, pastinya kita nak sangat kuruskan tubuh kita di bahagian tertentu. Samada di bahagian yang penuh selulit, paha tengah yang berlaga, mahupun pipi pau comel ni, slimkan terus bahagian-bahagian ini dengan setempat sebelum fokus pada bahagian lain pasti menjadi idaman. Adakah ia tidak mustahil? (more…)


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial