Tag: kesihatan

Sworkit For Kids: App Senaman Sesuai Untuk Anak Aktif

Sworkit For Kids: App Senaman Sesuai Untuk Anak Aktif

Kali ini kita khususkan kepada budak-budak pula, lagi-lagi untuk anak aktif ni (macam Shai punya lah, lelah maknya) dengan app senaman yang direka khas untuk kanak-kanak. Tak sangka ada juga app sebegini kan?

Lelaki, Tolong Faham Kami Bukannya Nak Jadi Sado Semata

Lelaki, Tolong Faham Kami Bukannya Nak Jadi Sado Semata

“Perempuan nak exercise nak buat apa?” antara stigma yang terpaksa perempuan hadap tiap kali membincangkan isu senaman secara terbuka, walaupun sekadar antara keluarga.

Bagaimana Hormon Wanita Mempengaruhi Tubuh Anda

Bagaimana Hormon Wanita Mempengaruhi Tubuh Anda

Umum kita ketahui bagaimana hormon wanita dalam tubuh kita memberi kesan besar kepada diri kita, secara fizikal mahupun psikologikal. Banyak perkongsian status panjang dan artikel share di facebook mengenai hal ni kan? Sampai ada kes berat contohnya seperti ibu yang mengelar leher anak yang baru lahir, sebab ada simptom meroyan. Jangan main-main lah weh dengan hormon ni. (more…)