Tag: kurus

Soalan Yang Biasa Ditanya Ketika Diet Dan Kurus

Soalan Yang Biasa Ditanya Ketika Diet Dan Kurus

Tak semua orang berpengetahuan dalam bidang kesihatan ni, tapi tak bermakna kita nak sihat kan; jadi dalam proses kurus mengurus ni pasti ada banyak soalan yang kita terfikir dan nak tahu kat mana penyelesaiannnya. Khusus dalam post ini, min senaraikan soalan yang biasa ditanya ketika […]

Tips Berdiet Ketika Belajar

Tips Berdiet Ketika Belajar

Berdiet ketika belajar ni sesuatu yang jarang student buat, melainkan dia insta influencer, nak prepare sebab nak bertunang/nikah cuti semester nanti, atau baru clash dengan awek/bf hehe..saja ja agak tujuannya. Sebab biasa dekat uni/kolej ni masa nak enjoy macam-macam, kurang2 shopping beli baju dan lepak […]

Kos Untuk Berdiet Dan Kurus. Berapakah Sebenarnya?

Kos Untuk Berdiet Dan Kurus. Berapakah Sebenarnya?

Kita mesti terfikir, berapakah sebenarnya kos untuk berdiet dan kurus ni. Sebab nak kurus, atau nak dapatkan berat badan ideal ni bukan untuk sekali buat sahaja; ia memerlukan proses jangka panjang dan kalau dikira, ia lebih kepada solusi kekal. (more…)

Koleksi Infografik Senaman

Koleksi Infografik Senaman

Kalau korang betul-betul takda idea nak mulakan senaman bagaimana, mungkin post ini boleh membantu korang dengan koleksi infografik senaman yang mudah, tanpa gunakan apa-apa alatan lain.

Bagaimana Nak Tahu Program Kurus Yang Sesuai Untuk Saya?

Bagaimana Nak Tahu Program Kurus Yang Sesuai Untuk Saya?

Begitu banyak program kurus dan weightloss yang ada sekarang ni, dan Shai sendiri ada terima beberapa mesej bertanya tentang program kurus yang ada, samada program sebegitu bagus atau tidak. Jawapannya?

Idea Yang Boleh Digunakan Untuk Senaman Berjalan

Idea Yang Boleh Digunakan Untuk Senaman Berjalan

Dalam post sebelum ini Shai telah tunjukkan manfaat aktiviti berjalan kepada tubuh kita, dan dalam post ini pula, senarai idea atau challenge yang boleh digunakan untuk boost lagi keberkesanan aktiviti ini, untuk dapatkan berat ideal dengan berkesan. (more…)