Tag: kurus

[PERCUMA] Wallpaper Dengan Menu Diet Ringkas

[PERCUMA] Wallpaper Dengan Menu Diet Ringkas

Tak payah cerita panjang, download wallpaper yang ada di post ini mengikut menu plan/jenis diet yang korang sedang amalkan, untuk memudahkan korang tidak lupa yang korang tengah jaga makan sekarang ini.

Bagaimana Stress Dan Tekanan Beri Kesan Buruk Untuk Kurus

Bagaimana Stress Dan Tekanan Beri Kesan Buruk Untuk Kurus

Stress sebenarnya beri kesan amat besar dalam kesihatan kita, apalagi sewaktu kita nak dapatkan berat ideal ni. Malah boleh dikatakan penjagaan diri secara mental agar tidak tertekan sewaktu dalam proses kurus juga memainkan peranan besar. Setuju tak?

Diastesis Recti. Adakah Anda Mengalaminya?

Diastesis Recti. Adakah Anda Mengalaminya?

Diastesis recti. Mungkin anda tak pernah dengar perkataan ini. Namun ia biasa disebut sebagai rahim kembang, dan mungkin ini antara punca mengapa proses kurus anda tidak berkesan sampai sekarang. (more…)

Diet Mengikut Jenis Tubuh Anda

Diet Mengikut Jenis Tubuh Anda

Diet mengikut jenis tubuh ini, bermaksud bagaimana tubuh anda bertindak balas terhadap jenis makanan yang diambil, metabolisme, dan bagaimana sistem hormon anda berfungsi. Tak perlu rasa tidak adil terhadap kawan anda yang kurus keding melidi lagi. 

Bila Berat Badan Naik Mendadak Disebabkan Hormon

Bila Berat Badan Naik Mendadak Disebabkan Hormon

Antara isu yang sering dikaitkan dengan berat badan naik mendadak di kalangan wanita ialah perkaitannya dengan hormon. Boleh kata hampir semua aspek dalam hidup wanita, bergantung kepada kestabilan hormon tersebut. Kacau satu part, huru-hara lah jadinya, seperti domino effect.

Tips Jimat Memilih Alatan Senaman Di Rumah

Tips Jimat Memilih Alatan Senaman Di Rumah

Post ini amat membantu jika anda mahu tahu tips jimat dalam memilih alatan senaman di rumah. Sebab tak semua orang ada kesempatan untuk bersenam di gim yang khas (mak-mak dan yang bekerja kan?), maka bersenam di rumah, dengan alatan yang sesuai adalah alternatif yang terbaik. (more…)


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial