Tag: nutrisi

Kajian Baru: Diet Rendah Karbo Harus Dielakkan

Kajian Baru: Diet Rendah Karbo Harus Dielakkan

Ini info baru yang didapati dari kajian, menunjukkan diet rendah karbo harus dielakkan, kerana ia cenderung untuk pendekkan umur dan meningkatkan risiko pelbagai penyakit lain. Jauh betul kesimpulan ni, betulkah apa yang saintis cakap ni?

Mengamalkan Diet Rendah Karbo Sehingga Hari Ini. Berkesankah?

Mengamalkan Diet Rendah Karbo Sehingga Hari Ini. Berkesankah?

Post peribadi bagaimana Shai masih lagi mengamalkan diet rendah karbo, sehingga hari ini. Harapnya post ini boleh membantu korang yang masih terfikir jika diet ini sesuai dengan keperluan, target berat badan, malah bajet yang mampu disediakan sekali.

Kesilapan Yang Biasa Dibuat Dalam Diet Rendah Karbo

Kesilapan Yang Biasa Dibuat Dalam Diet Rendah Karbo

Ada tak korang lakukan Kesilapan yang biasa dibuat dalam diet rendah karbo? Kadang-kadang ada masa kita tak sedar pun yang kita buat silap tersebut, sampailah datang sakit perut, sembelit, mahupun berat statik memanjang je. Baca lebih lanjut, dan check samada korang ada terbuat satu dua silap2 ni.

(more…)

Kebaikan Diet Rendah Karbo

Kebaikan Diet Rendah Karbo

Banyak kebaikan diet rendah karbo dan tak hairan ia mendapat populariti sejak akhir-akhir ni dan khusus bagi kita yang memerlukan cara pemakanan yang tak perlukan berlapar, diet rendah karbo menjadi pilihan utama dalam proses kurus.

Resipi Oopsie Bread Yang Lengkap

Resipi Oopsie Bread Yang Lengkap

Antara resipi yang popular dalam diet atkins dan juga diet rendah karbohidrat yang lain, adalah resipi oopsie bread. Pelik juga namanya, apa yang ‘oops’ ek? Namun pastinya, resipi ni jadi peberet untuk mereka yang nak berdiet tapi masih lagi teringin nak makan/merasa roti.

Kesan Crash Diet Kepada Tubuh Kita

Kesan Crash Diet Kepada Tubuh Kita

Ada orang fikir kalau berat badan dah naik tu boleh terus ikat perut esoknya sebab nanti lagi dua,tiga hari kurus lah tu. Oh tidakkk… Agak tak elok juga kesan crash diet dekat tubuh kita tau. Dan bukan sesenang tak makan hari ni, turun berat esok. Silap2 lusa makin mendadak berat naik jadinya. Sebab apa? (more…)