Tag: pemakanan

Tips Untuk Memudahkan Intermittent Fasting

Tips Untuk Memudahkan Intermittent Fasting

Cara pemakanan berbentuk intermittent fasting ini semakin popular sebab senang nak ingat. Macam puasa Ramadan juga, sampai suatu masa kita stop makan, sambung pula waktu lain. Dan umumnya, waktu kita boleh makan dalam intermittent fasting ni boleh kata semua ja boleh bedal.

Tips Berdiet Ketika Belajar

Tips Berdiet Ketika Belajar

Berdiet ketika belajar ni sesuatu yang jarang student buat, melainkan dia insta influencer, nak prepare sebab nak bertunang/nikah cuti semester nanti, atau baru clash dengan awek/bf hehe..saja ja agak tujuannya. Sebab biasa dekat uni/kolej ni masa nak enjoy macam-macam, kurang2 shopping beli baju dan lepak […]

Kesan Crash Diet Kepada Tubuh Kita

Kesan Crash Diet Kepada Tubuh Kita

Ada orang fikir kalau berat badan dah naik tu boleh terus ikat perut esoknya sebab nanti lagi dua,tiga hari kurus lah tu. Oh tidakkk… Agak tak elok juga kesan crash diet dekat tubuh kita tau. Dan bukan sesenang tak makan hari ni, turun berat esok. Silap2 lusa makin mendadak berat naik jadinya. Sebab apa? (more…)

Tips Diet Mudah Untuk Anak Nak Kuruskan Badan

Tips Diet Mudah Untuk Anak Nak Kuruskan Badan

Bagaimana untuk saya sediakan diet plan mudah untuk anak yang nak kuruskan badan? Selalu kongsikan info mengenai ibu yang nak kurus dan ada juga ibu-ibu yang bertanyakan cara untuk membantu anak mereka berdiet sekali.

Resipi Diet Ketika Bekerja Yang Mudah

Resipi Diet Ketika Bekerja Yang Mudah

Resipi diet ketika bekerja ini, Shai pilih yang sesuai untuk dibawa ketika bekerja (atau ketika hari yang pack dan rushing), berdasarkan konsultasi/feedback yang Shai dapat.

Manfaat Telur Sebagai Makanan Utama

Manfaat Telur Sebagai Makanan Utama

Dalam berdiet ni Shai rasa dalam banyak2 jenis makanan, telur sebagai makanan utama untuk digunakan dalam proses kurus ni. Senang disediakan, versatil dengan pelbagai resipi, dan murah ja nak beli. Dan senarai manfaat telur sebagai makanan diet yang utama, boleh kuatkan lagi pegangan untuk borong lagi banyak telur masa berdiet ni. (more…)