Tag: pemakanan

Tips Diet Mudah Untuk Anak Nak Kuruskan Badan

Tips Diet Mudah Untuk Anak Nak Kuruskan Badan

Bagaimana untuk saya sediakan diet plan mudah untuk anak yang nak kuruskan badan? Selalu kongsikan info mengenai ibu yang nak kurus dan ada juga ibu-ibu yang bertanyakan cara untuk membantu anak mereka berdiet sekali.

Resipi Diet Ketika Bekerja Yang Mudah

Resipi Diet Ketika Bekerja Yang Mudah

Resipi diet ketika bekerja ini, Shai pilih yang sesuai untuk dibawa ketika bekerja (atau ketika hari yang pack dan rushing), berdasarkan konsultasi/feedback yang Shai dapat.

Manfaat Telur Sebagai Makanan Utama

Manfaat Telur Sebagai Makanan Utama

Dalam berdiet ni Shai rasa dalam banyak2 jenis makanan, telur sebagai makanan utama untuk digunakan dalam proses kurus ni. Senang disediakan, versatil dengan pelbagai resipi, dan murah ja nak beli. Dan senarai manfaat telur sebagai makanan diet yang utama, boleh kuatkan lagi pegangan untuk borong lagi banyak telur masa berdiet ni. (more…)

Tips Untuk Jaga Makan Ketika Beraya

Tips Untuk Jaga Makan Ketika Beraya

Tak perlu cerita panjang, kita tahu bila nak berdiet dan jaga makan ketika raya ni adalah sesuatu yang hampir mustahil XD. Mana taknya, kita ni memang kuat budaya makan; menjamu orang kira kelebihan orang kita. Jadi realistik lah sikit, Shai kongsikan tips bukan untuk berdiet […]

Mengapa Anda Susah Nak Konsisten Berdiet Dan Cara Atasinya  

Mengapa Anda Susah Nak Konsisten Berdiet Dan Cara Atasinya  

Ayat diet kelaut tu dah biasa diperkatakan setiap kali isu tentang diet ni ada, kan? Bukan sikit, Shai boleh bet 90% yang berdiet mesti susah nak konsisten berdiet; dengan kelaut tu dah berapa kali sampai berat turun naik macam yo-yo, sampai nak give up pun […]

[PERCUMA] Wallpaper Dengan Menu Diet Ringkas

[PERCUMA] Wallpaper Dengan Menu Diet Ringkas

Tak payah cerita panjang, download wallpaper yang ada di post ini mengikut menu plan/jenis diet yang korang sedang amalkan, untuk memudahkan korang tidak lupa yang korang tengah jaga makan sekarang ini. (more…)


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial