Tag: pemakanan

Asas Tentang Diet Alkali

Asas Tentang Diet Alkali

Diet alkali dulu ada juga sedikit sebanyak popular suatu masa dulu, tapi trend mengamalkan diet ini tak sekuat seperti diet rendah karbohidrat (atkins, contohnya). Namun pada pendapat min personally, diet ini sendiri bagus untuk diamalkan secara konsisten, lagi-lagi dengan cara pemakanan yang lebih kurang seperti […]

Kesilapan Yang Biasa Dibuat Dalam Diet Rendah Karbo

Kesilapan Yang Biasa Dibuat Dalam Diet Rendah Karbo

Ada tak korang lakukan Kesilapan yang biasa dibuat dalam diet rendah karbo? Kadang-kadang ada masa kita tak sedar pun yang kita buat silap tersebut, sampailah datang sakit perut, sembelit, mahupun berat statik memanjang je. Baca lebih lanjut, dan check samada korang ada terbuat satu dua […]

Kebaikan Diet Rendah Karbo

Kebaikan Diet Rendah Karbo

Banyak kebaikan diet rendah karbo dan tak hairan ia mendapat populariti sejak akhir-akhir ni dan khusus bagi kita yang memerlukan cara pemakanan yang tak perlukan berlapar, diet rendah karbo menjadi pilihan utama dalam proses kurus. (more…)

Tips Untuk Memudahkan Intermittent Fasting

Tips Untuk Memudahkan Intermittent Fasting

Cara pemakanan berbentuk intermittent fasting ini semakin popular sebab senang nak ingat. Macam puasa Ramadan juga, sampai suatu masa kita stop makan, sambung pula waktu lain. Dan umumnya, waktu kita boleh makan dalam intermittent fasting ni boleh kata semua ja boleh bedal.

Tips Berdiet Ketika Belajar

Tips Berdiet Ketika Belajar

Berdiet ketika belajar ni sesuatu yang jarang student buat, melainkan dia insta influencer, nak prepare sebab nak bertunang/nikah cuti semester nanti, atau baru clash dengan awek/bf hehe..saja ja agak tujuannya. Sebab biasa dekat uni/kolej ni masa nak enjoy macam-macam, kurang2 shopping beli baju dan lepak […]

Kesan Crash Diet Kepada Tubuh Kita

Kesan Crash Diet Kepada Tubuh Kita

Ada orang fikir kalau berat badan dah naik tu boleh terus ikat perut esoknya sebab nanti lagi dua,tiga hari kurus lah tu. Oh tidakkk… Agak tak elok juga kesan crash diet dekat tubuh kita tau. Dan bukan sesenang tak makan hari ni, turun berat esok. Silap2 lusa makin mendadak berat naik jadinya. Sebab apa? (more…)