Tag: punca berat badan naik

Bila Berat Badan Naik Mendadak Disebabkan Hormon

Bila Berat Badan Naik Mendadak Disebabkan Hormon

Antara isu yang sering dikaitkan dengan berat badan naik mendadak di kalangan wanita ialah perkaitannya dengan hormon. Boleh kata hampir semua aspek dalam hidup wanita, bergantung kepada kestabilan hormon tersebut. Kacau satu part, huru-hara lah jadinya, seperti domino effect.

Bagaimana Jenis Tubuh Ada Kaitannya Dengan Kurus

Bagaimana Jenis Tubuh Ada Kaitannya Dengan Kurus

Kajian membuktikan terdapat kaitan signifikan antara jenis tubuh yang ada dengan aspek kurus. Iaitu, faktor ini perlu diambil kira dalam pemilihan diet pemakanan dan juga jenis senaman yang sesuai. Perasan kan kenapa ada kawan kita yang kurus tu makan banyak pun tak naik2 juga beratnya […]

Jenis Tubuh Dan Kaitannya Dengan Kurus Bahagian 2

Jenis Tubuh Dan Kaitannya Dengan Kurus Bahagian 2

Dalam post lepas ada dikongsikan mengenai jenis tubuh yang wujud, serta kaitannya dengan aspek kurus dan kesihatan. Dalam post ini, setiap jenis tubuh diterangkan dengan terperinci, serta cadangan pemakanan dan senaman utama yang sesuai. (more…)

Diet Ni Tak Boleh Makan Nasi Ke?

Diet Ni Tak Boleh Makan Nasi Ke?

Antara isu biasa orang keberatan nak diet adalah apabila dikatakan perlu berpantang terus daripada makan nasi. Sampai bila-bila. Baca lanjut dan ketahui samada pandangan ini adalah benar atau tidak.

5 Tanda Berat Badan Naik Bila Metabolisme Telah Menurun

5 Tanda Berat Badan Naik Bila Metabolisme Telah Menurun

Metabolisme adalah satu faktor yang wajib diambil kira jika anda mahu turunkan atau nak kekalkan berat badan anda. Jika tidak, teknik kurus macam mana pun sukar untuk berkesan jika metabolisme tu sendiri sudah kacau bilau. Maka sebaiknya anda semak tanda-tanda ini untuk pastikan samada faktor […]