Tag: strength training

Koleksi Infografik Senaman

Koleksi Infografik Senaman

Kalau korang betul-betul takda idea nak mulakan senaman bagaimana, mungkin post ini boleh membantu korang dengan koleksi infografik senaman yang mudah, tanpa gunakan apa-apa alatan lain.

Hilangkan Cramp Selepas Bersenam

Hilangkan Cramp Selepas Bersenam

Tak kira bersenam atau tidak, Isu cramp ini biasa dialami setiap kali kita melakukan suatu aktiviti berat, dan serius ia agak menyakitkan. Baca lanjut post ini untuk ketahui punca, jenis (jenis cramp pun ada?), serta cara merawat cramp ini.

Tips Jimat Memilih Alatan Senaman Di Rumah

Tips Jimat Memilih Alatan Senaman Di Rumah

Post ini amat membantu jika anda mahu tahu tips jimat dalam memilih alatan senaman di rumah. Sebab tak semua orang ada kesempatan untuk bersenam di gim yang khas (mak-mak dan yang bekerja kan?), maka bersenam di rumah, dengan alatan yang sesuai adalah alternatif yang terbaik. (more…)

Cara Menghasilkan Rutin Senaman Sendiri

Cara Menghasilkan Rutin Senaman Sendiri

Ada ke cara nak menghasilkan senaman sendiri? Ada di antara kita yang sibuk dengan pelbagai u  rusan sehingga tidak mempunyai masa untuk bersenam. Nak pergi gim? Entah bilanya nak pergi kerana ada sahaja urusan/tugas yang menanti. Maka pilihan lain pastinya dengan bersenam di rumah. Pilihan […]

Pembinaan Otot Dan Wanita

Pembinaan Otot Dan Wanita

Ramai wanita keberatan nak bersenam sebab takut nanti badan mereka naik berketak-ketak macam atlit bina badan – hilang ciri-ciri feminin gitu. Baca lanjut, dan lihat bagaimana ia adalah suatu mitos yang menghalang daripada potensi anda mendapatkan tubuh yang mantap.

7 Kebaikan Senaman Strength Training Untuk Tubuh Anda

7 Kebaikan Senaman Strength Training Untuk Tubuh Anda

Sebut tentang senaman, pasti ada yang mengelak nak buat. Selalu kita mesti kata takda masa, tak perlu, dan kita dah sihat dah pun sebenarnya. Rutin strength training sangat bagus dilakukan dengan konsisten, kerana manfaatnya yang bersifat menguatkan dan melindungi. Awet muda itu haruslah. Baca lanjut, kebaikan senaman strength training yang anda pasti dapat setiap kali anda melakukannya. (more…)


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial