Tag: strength training

Tips Jimat Memilih Alatan Senaman Di Rumah

Tips Jimat Memilih Alatan Senaman Di Rumah

Post ini amat membantu jika anda mahu tahu tips jimat dalam memilih alatan senaman di rumah. Sebab tak semua orang ada kesempatan untuk bersenam di gim yang khas (mak-mak dan yang bekerja kan?), maka bersenam di rumah, dengan alatan yang sesuai adalah alternatif yang terbaik.

Cara Menghasilkan Rutin Senaman Sendiri

Cara Menghasilkan Rutin Senaman Sendiri

Ada ke cara nak menghasilkan senaman sendiri? Ada di antara kita yang sibuk dengan pelbagai u ย rusan sehingga tidak mempunyai masa untuk bersenam. Nak pergi gim? Entah bilanya nak pergi kerana ada sahaja urusan/tugas yang menanti. Maka pilihan lain pastinya dengan bersenam di rumah. Pilihan […]

Pembinaan Otot Dan Wanita

Pembinaan Otot Dan Wanita

Ramai wanita keberatan nak bersenam sebab takut nanti badan mereka naik berketak-ketak macam atlit bina badan โ€“ hilang ciri-ciri feminin gitu. Baca lanjut, dan lihat bagaimana ia adalah suatu mitos yang menghalang daripada potensi anda mendapatkan tubuh yang mantap. (more…)

7 Kebaikan Senaman Strength Training Untuk Tubuh Anda

7 Kebaikan Senaman Strength Training Untuk Tubuh Anda

Sebut tentang senaman, pasti ada yang mengelak nak buat. Selalu kita mesti kata takda masa, tak perlu, dan kita dah sihat dah pun sebenarnya. Rutin strength training sangat bagus dilakukan dengan konsisten, kerana manfaatnya yang bersifat menguatkan dan melindungi. Awet muda itu haruslah. Baca lanjut, […]

Strength Training: Senaman untuk Wanita

Strength Training: Senaman untuk Wanita

Strength training, komponen yang tidak asing lagi dalam rutin senaman untuk wanita, dan sentiasa digabungkan dengan senaman kardiovaskular kerana rutin ini ada manfaat dan tujuannya tersendiri. Namun kita banyak mengelak daripada melakukan rutin ini kerana takut badan jadi mengembang dan sado. Benarkah?


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial