Tag: tubuh mantap

Fakta Atau Auta: Pemakaian Bengkung Untuk Kurus?

Fakta Atau Auta: Pemakaian Bengkung Untuk Kurus?

Mengamalkan bengkung untuk kurus dah lama jadi sebahagian tips dalam kurus. Iklan produk bengkung merata-rata ada, siap dijanjikn dengan pinggang kerengga dalam 5 saat gitu ja. Pada masa sama ada juga yang nyatakan penggunaan bengkung untuk kurus ni tak berkesan mana pun, malah membahayakan organ […]

Koleksi Infografik Senaman

Koleksi Infografik Senaman

Kalau korang betul-betul takda idea nak mulakan senaman bagaimana, mungkin post ini boleh membantu korang dengan koleksi infografik senaman yang mudah, tanpa gunakan apa-apa alatan lain.

Cara Menghasilkan Rutin Senaman Sendiri

Cara Menghasilkan Rutin Senaman Sendiri

Ada ke cara nak menghasilkan senaman sendiri? Ada di antara kita yang sibuk dengan pelbagai u  rusan sehingga tidak mempunyai masa untuk bersenam. Nak pergi gim? Entah bilanya nak pergi kerana ada sahaja urusan/tugas yang menanti. Maka pilihan lain pastinya dengan bersenam di rumah. Pilihan terakhir daripada tidak langsung kan? Namun bagaimana untuk kita buat jadual senaman kita sendiri agar kita konsisten sehingga mencapai target kurus kita? Baca di sini.

(more…)

Pembinaan Otot Dan Wanita

Pembinaan Otot Dan Wanita

Ramai wanita keberatan nak bersenam sebab takut nanti badan mereka naik berketak-ketak macam atlit bina badan – hilang ciri-ciri feminin gitu. Baca lanjut, dan lihat bagaimana ia adalah suatu mitos yang menghalang daripada potensi anda mendapatkan tubuh yang mantap.

Pengambilan Terlebih Protein: Apa Kesannya?

Pengambilan Terlebih Protein: Apa Kesannya?

Antara isu yang kerap dibangkitkan dalam diet nak kurus ni ialah dengan pengambilan protein yang berlebihan, yang dikhuatiri memberi kesan kepada tubuh, khususnya buah pinggang. Setakat mana berlebihan tu yang boleh jadi bahaya kepada diri? Baca lanjut di sini.

7 Kebaikan Senaman Strength Training Untuk Tubuh Anda

7 Kebaikan Senaman Strength Training Untuk Tubuh Anda

Sebut tentang senaman, pasti ada yang mengelak nak buat. Selalu kita mesti kata takda masa, tak perlu, dan kita dah sihat dah pun sebenarnya. Rutin strength training sangat bagus dilakukan dengan konsisten, kerana manfaatnya yang bersifat menguatkan dan melindungi. Awet muda itu haruslah. Baca lanjut, kebaikan senaman strength training yang anda pasti dapat setiap kali anda melakukannya. (more…)


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial