Blog Post Terkini

Boleh Diastasis Recti  Sembuh Semula?

Boleh Diastasis Recti Sembuh Semula?

Dalam post sebelum ini kita kongsikan tentang diastasis recti dan secara ringkas bagaimana nak sembuhkannya. Sebab ia agak menganggu selain rupa luaran, ia juga boleh beri kesan dekat aspek lain tau. Baca lanjut kenapa. Tentang Diastasis Recti Secara Ringkas Isu diastasis recti ini datang daripada…

Bagaimana Nak Jaga Diet Ketika Makan Di Luar

Bagaimana Nak Jaga Diet Ketika Makan Di Luar

Antara faktor yang utama yang buatkan diet kita kelaut ialah bila kita nak makan di luar kan? Selalunya kawan ajak ke, atau mak masak time kita balik kampung, masa tu lah otak ligat fikir apa yang boleh kita makan waktu tengah berdiet ni. Sudahnya kita…

Koleksi Ayat Motivasi Untuk Semangat

Koleksi Ayat Motivasi Untuk Semangat

Motivasi untuk maintain berdiet dan senaman itu pasti dan jangan risau, tu tak buatkan korang lembik atau tisu. Sebab kuncinya untuk jadikan rutin baru ini sebagai habit yang kita dah biasa, jadi kaedah motivasi ni sedikit sebanyak akan push kita untuk kekal komited dengan cara…

Tips Untuk Maintain Motivasi Dalam Senaman

Tips Untuk Maintain Motivasi Dalam Senaman

Nak maintain motivasi dalam senaman tu sebenarnya agak payah. Berapa ramai antara kita yang konsisten bersenam ikut jadual yang kita plan? Rasanya tak ramai kan? Sebab ia berkait dengan kapasiti dalam minda kita tapi tu lah, sampai bila nak salahkan kapasiti tersebut setiap kali kita…

Kaedah Memasak Yang Sihat

Kaedah Memasak Yang Sihat

Kita tahu aspek makanan mainkan peranan majoriti dalam proses kurus kita. Dan pada masa sama kaedah memasak yang kita gunakan juga mainkan peranan sebab ia akan berikan kesan kepada nutrisi dalam makanan tersebut. Jadi kaedah memasak yang sihat yang mana sesuai untuk berdiet ni? Sebab…

Detoks Simple selepas bercuti

Detoks Simple selepas bercuti

Detoks simple selepas bercuti yang wajib korang buat lepas balik rumah.  Sebab haruslah waktu bercuti perkataan diet tu tersimpan dekat belakang minda. Bercuti pun bukannya selalu kan – masa ni lah nak makan makanan yang special di tempat percutian – dan selalunya makanan yang kita…