Blog Post Terkini

Biasa Tidur Dengan Lampu Terbuka? Baca Sini

Biasa Tidur Dengan Lampu Terbuka? Baca Sini

Artikel ni khusus untuk mereka yang biasa tidur dengan lampu terbuka. Kalau korang tidur berselubung bergelap bboleh baca sebagai proof korang tidur bergelap tu bagus hehe..Sebab apa tidur dengan lampu terbuka ni tak bagus untuk kesihatan kita? Tabiat ni akan ganggu kitaran waktu tidur, kesan […]

Setiap Hari Buat Full Workout Bahaya Tak

Setiap Hari Buat Full Workout Bahaya Tak

Full workout yang dimaksudkan di sini adalah rutin senaman yang all-out menggunakan (mengerahkan, sebenarnya) kumpulan otot secara sekaligus, yang membantu untuk cover semua kumpulan otot sambila meningkatkan stamina jantung sekali. Sebab kalau buat betul-betul full workout ni, memang letih lepas tu. Cuma tu lah, full […]

Berpuasa Membantu Gastrik Dengan Intermittent Fasting

Berpuasa Membantu Gastrik Dengan Intermittent Fasting

Mesti terfikir bagaimana berpuasa membantu gastrik jugak kan? Selalunya masa bulan puasa orang yang gastrik akan mengelak sedikit kan. Tapi ia sebenarnya salah satu cara untuk mengurangkan simptom dan kekerapan, malah tahap keseriusan gastrik korang. Baca lanjut kalau nak tahu. Tentang Intermittent Fasting Intermittent fasting […]

Apa Itu Poke Bowl, Macam Mana Nak Makan?

Apa Itu Poke Bowl, Macam Mana Nak Makan?

Poke bowl menjadi trending kebelakangan ini dengan menu ini nampak segar, sihat, dan pastinya hispsturr.. tapi korang tau tak mangkuk ni dah lama wujud dekat dunia ni?

Punca Berat Badan Statik Berlaku Bila Berdiet

Punca Berat Badan Statik Berlaku Bila Berdiet

Ada beberapa punca berat statik yang kita kena alert agar bila ia berlaku, kita tahu macam mana ia datang, dan (haruslah) apa yang kena dibuat agar kita boleh skip fasa tersebut. Sebab apa, kalau dah statik, kita berpantang diet macam mana pun, berat tetap tak […]

10 Tips Untuk Kekal Kurus

10 Tips Untuk Kekal Kurus

Selalu baca (atau alami sendiri) lepas kurus mesti datang balik berat badan kan? Adakah memang macam tu takdirnya, atau ada tips untuk kekal kurus, lepas tu maintain kurus juga? Ia tak mustahil. Memang boleh lepas kurus, kita boleh kekal kurus. Tabiat: Tips Untuk Kekal Kurus […]