Kewanitaan

Kesihatan dan dalaman wanita

7 Sebab Mengapa Ibu Susah Sangat Nak Kurus

7 Sebab Mengapa Ibu Susah Sangat Nak Kurus

Biasa sangat ibu-ibu bising tentang isu yang dialami ini, sampai ke tahap fikir macam sebaik sahaja dah bersalin dan bergelar ibu, macam dah takda harapan nak kurus lagi macam zaman anak dara lepas ni. Tapi tengok artis bukan main body mantap walau beranak empat macam […]

Sebab Penat Ketika Period

Sebab Penat Ketika Period

Ada jugak orang penat ketika period ya? Bila datang period ini ada pelbagai isu yang berlaku; sakit perut yang mengazabkan itu sudah pasti, perut sebu dan kembung, moody tak pepasal pun harus juga, dan yang terkini isu yang banyak diperkatakan adalah rasa penat ketika period. […]

Terkencing Tiba-Tiba,  Punca dan Cara Merawatnya

Terkencing Tiba-Tiba,  Punca dan Cara Merawatnya

terkencing tiba-tiba Ia antara isu yang biasa berlaku di kalangan wanita sebenarnya, namun sebab isu ini terlalu peribadi menyebabkan kita rasa tak perlu nak jumpa doktor atau cari penyelesaiannya dengan anggap “alah..nanti baik lah tu”.

Jenis-Jenis Perut Boroi: Punca Dan Penyelesaiannya

Jenis-Jenis Perut Boroi: Punca Dan Penyelesaiannya

  Jika anda baca artikel ini, kemungkinan besar samada anda sendiri, atau seseorang yang rapat dengan anda mengalami masalah ini. Boroi, buncit, gemuk (atau panggilan manjanya) chubby, sesuatu yang kalau diberikan pilihan, pasti kita nak buang kan? Namun ia bukan semudah begitu sahaja sebab perut […]

Diastesis Recti. Adakah Anda Mengalaminya?

Diastesis Recti. Adakah Anda Mengalaminya?

Diastesis recti. Mungkin anda tak pernah dengar perkataan ini. Namun ia biasa disebut sebagai rahim kembang, dan mungkin ini antara punca mengapa proses kurus anda tidak berkesan sampai sekarang.

Senaman Selepas Bersalin. Adakah Tubuh Anda Bersedia?

Senaman Selepas Bersalin. Adakah Tubuh Anda Bersedia?

Bila dah terdetik waktu sesuai untuk buat senaman selepas bersalin, pastinya kerana demi mendapatkan bentuk tubuh ideal sentiasa jadi idaman kita. Kalau boleh, lagi mantap dari sebelum ini kan?