Category: Kurus dan Weight Loss

Kurus dan Weight Loss

10 Tip Turun Berat Untuk Perempuan

Perempuan. Kurus. Benda yang sentiasa bertindan antara dua kan 😛 jadi tak perlu cerita panjang kita terus staright to the point untuk 10 tips turun berat dengan mudah untuk perempuan. Sebab lain orang lain cabarannya nak kurus, korang pilih salah satu dan cuba selama seminggu kalau nak percaya. 😀 Tips Kurus Untuk Perempuan Pemakanan Kurangkan […]

lapar selepas bersenam
Artikel Pemakanan, Kesihatan, Kurus dan Weight Loss, Nutrisi

Diet Kelaut? Sebab Cepat Lapar Selepas Bersenam

Punya semangat berdiet dan bersenam ni sekali tiba-tiba datang rasa lapar tahap kebulur. Nak makanan sihat macam roti gandum dah habis pulak, yang ada nasi dengan lauk berminyak. Kebulur punya pasal, ko makan sampai 2 pinggan nasi bukit, diet kelaut buat kesekian kalinya.. pernah kena tak? Rileks, ia isu biasa dan ada penyelesaiannya untuk korang […]

testimoni penggunaan Weightloss Workbook
Kurus dan Weight Loss

[UPDATE 2020] Testimoni Weightloss Workbook

Post khas min letakkan untuk kumpul testimoni dari pengguna siri Weightloss Workbook. Link ke page workbook tersebut di sini ya. Siri Weightloss Workbook yang dimaksudkan ini adalah koleksi panduan berdiet/senaman untuk digunakan dalam proses kurus. Min hasilkan workbook ni hasil daripada feedback yang minta panduan/guide untuk proses kurus, dan min perasan keperluan berbeza untuk tiap […]

diet atkins, rendah karbo
Atkins, Kesihatan, Kurus dan Weight Loss

Asas Tentang Diet Atkins

Sebahagian carian tentang diet atkins adalah tentang manfaat, dan sebahagian lain kata diet ni tak bagus dan lambat laun akan bahayakan kesihatan. Bagus ke tak nak buat diet atkins ni? Baca lanjut post ini untuk tahu samada ia ‘real deal’ atau tak. Asas Tentang Diet Atkins  Umumnya, diet atkins ini dikatakan sebagai satu sistem pemakanan yang […]

diastasis recti, perut buncit, mengandung
Kurus dan Weight Loss

Boleh Diastasis Recti Sembuh Semula?

Dalam post sebelum ini kita kongsikan tentang diastasis recti dan secara ringkas bagaimana nak sembuhkannya. Sebab ia agak menganggu selain rupa luaran, ia juga boleh beri kesan dekat aspek lain tau. Baca lanjut kenapa. Tentang Diastasis Recti Secara Ringkas Isu diastasis recti ini datang daripada perut yang membesar – selalunya, masa mengandunglah – yang lama-kelamaan […]