Tips Mudah Membuang Berat Air

Tips Mudah Membuang Berat Air

Biasa kita dengar orang yang berjaya turunkan berat badan dengan cepat adalah berat air yang dibuang kan; sebab walaupun badan kita ada 70% air sekalipun, berat air yang dimaksudkan adalah yang berat berlebihan yang buat kita membuncit tu. Dan tak perlu sebenarnya lebihan berat air…

Makan Sebab Emosi – Emotional Overeating Ni Tak Boleh Dibuat Main

Makan Sebab Emosi – Emotional Overeating Ni Tak Boleh Dibuat Main

Untuk yang baca artikel ni, mungkin korang pernah atau sedang alami isu di mana asal korang alami satu emosi yang tinggi (tak kira sedih, merajuk, atau marah) korang otomatik akan isi pinggan dengan makanan yang banyak untuk makan. Betul tak? Itu yang kita panggil sebagai…

Berat Badan Naik Mendadak? Tips Untuk Membetulkan Metabolisme

Berat Badan Naik Mendadak? Tips Untuk Membetulkan Metabolisme

Perasan tak kenapa ada banyak isu berat badan naik mendadak? Dalam aspek berdiet ni metabolisme jadi salah satu komponen yang perlu dibincangkan sekali sebab besar kesannya kepada diet korang kalau faktor ni pun tak jaga. Jika tak, berat yang berjaya diturunkan lepas berdiet bagai nak…

5 Tips Untuk Reset Balik Diet Selepas Raya

5 Tips Untuk Reset Balik Diet Selepas Raya

Post ini khusus untuk mereka yang dah lemau dah terlajak jauh dari yang berdiet sebelum ini, atau yang nak mulakan diri nak jaga makan balik lepas melantak tak ingat dunia masa raya. Seriuslah, memang mustahil ya amat nak berdiet time raya kan? Semoga tips yang…

10 Tips Untuk Kekal Kurus

10 Tips Untuk Kekal Kurus

Selalu baca (atau alami sendiri) lepas kurus mesti datang balik berat badan kan? Adakah memang macam tu takdirnya, atau ada tips untuk kekal kurus, lepas tu maintain kurus juga? Ia tak mustahil. Memang boleh lepas kurus, kita boleh kekal kurus. Tabiat: Tips Untuk Kekal Kurus…

Boleh Ke Saya Nak Diet Sekejap Je?

Boleh Ke Saya Nak Diet Sekejap Je?

Kalau boleh, kita semua nak diet sekejap untuk dapatkan balik berat target kita, dan lepas tu makan macam biasa ja kan? Dalam dunia ideal, best sangat kalau dapat macam tu. Hakikatnya? Nak Berdiet Ke Tak Ye Perkataan diet itu sendiri ada stigma yang tak berapa…