Berapa lama kesan bertangguh bersenam sampai hasil hilang?

Berapa lama kesan bertangguh bersenam sampai hasil hilang?

Nak kata ada yang konsisten senaman setiap masa sampai dia mati rasanya tak pernah dengar lagi (rekod terbaik mungkin The Rock lah kot), tapi secara realistiknya memang ada masa yang kita terpaksa berhenti bersenam sebentar dan ia sesuatu yang normal. Yang penting asalkan kita tahu…

Setiap Hari Buat Full Workout Bahaya Tak

Setiap Hari Buat Full Workout Bahaya Tak

Full workout yang dimaksudkan di sini adalah rutin senaman yang all-out menggunakan (mengerahkan, sebenarnya) kumpulan otot secara sekaligus, yang membantu untuk cover semua kumpulan otot sambila meningkatkan stamina jantung sekali. Sebab kalau buat betul-betul full workout ni, memang letih lepas tu. Cuma tu lah, full…

Bagaimana Senaman Membantu Untuk Gastrik

Bagaimana Senaman Membantu Untuk Gastrik

Betulkah senaman membantu untuk gastrik yang saya alami? Bergantung kepada jenis senaman yang dilakukan, mengamalkan rutin senaman secara konsisten boleh membantu untuk mengurangkan isu dan simptom gastrik yang dialami. Sungguh. Sebab min sendiri pun amalkan juga. 😀 Bercerita tentang gastrik ni takda lain selain sakit.…

Sworkit For Kids: App Senaman Sesuai Untuk Anak Aktif

Sworkit For Kids: App Senaman Sesuai Untuk Anak Aktif

Kali ini kita khususkan kepada budak-budak pula, lagi-lagi untuk anak aktif ni (macam Shai punya lah, lelah maknya) dengan app senaman yang direka khas untuk kanak-kanak. Tak sangka ada juga app sebegini kan?

Koleksi Infografik Senaman

Koleksi Infografik Senaman

Kalau korang betul-betul takda idea nak mulakan senaman bagaimana, mungkin post ini boleh membantu korang dengan koleksi infografik senaman yang mudah, tanpa gunakan apa-apa alatan lain.

Untuk Newbies: Bagaimana Merangka Jadual Senaman

Untuk Newbies: Bagaimana Merangka Jadual Senaman

Soalan umum yang biasa Shai dapat dalam konsultasi (yang lepas-lepas punya, ataupun melalui Weightloss Workbook ni) ialah bagaimana nak rangka jadual senaman yang sesuai dengan diri. Yelah, setiap orang tak sama hidupnya, jadi kena adjust sesuaikan diri juga dalam aspek kesihatan ni.