Senaman Umum

Setiap Hari Buat Full Workout Bahaya Tak

Setiap Hari Buat Full Workout Bahaya Tak

Full workout yang dimaksudkan di sini adalah rutin senaman yang all-out menggunakan (mengerahkan, sebenarnya) kumpulan otot secara sekaligus, yang membantu untuk cover semua kumpulan otot sambila meningkatkan stamina jantung sekali. Sebab kalau buat betul-betul full workout ni, memang letih lepas tu. Cuma tu lah, full […]

Koleksi Infografik Senaman

Koleksi Infografik Senaman

Kalau korang betul-betul takda idea nak mulakan senaman bagaimana, mungkin post ini boleh membantu korang dengan koleksi infografik senaman yang mudah, tanpa gunakan apa-apa alatan lain.

Idea Yang Boleh Digunakan Untuk Senaman Berjalan

Idea Yang Boleh Digunakan Untuk Senaman Berjalan

Dalam post sebelum ini Shai telah tunjukkan manfaat aktiviti berjalan kepada tubuh kita, dan dalam post ini pula, senarai idea atau challenge yang boleh digunakan untuk boost lagi keberkesanan aktiviti ini, untuk dapatkan berat ideal dengan berkesan.

Berjalan Sahaja Pun Boleh Kurus

Berjalan Sahaja Pun Boleh Kurus

Sungguh. Berjalan pun boleh kurus sebenarnya. Sebab ia pun dikira sebagai satu aktiviti, dan mana-mana aktiviti yang buat tubuh kita bergerak pastinya membantu kita untuk turunkan berat badan. Dah tu, kenapa kita mula berjalan sejak ‘ada kaki’ lagi tak kurus-kurus pun sampai hari ni? Baca […]

Senaman Selepas Bersalin, Apa Kebaikannya?

Senaman Selepas Bersalin, Apa Kebaikannya?

Nak buat rutin senaman selepas bersalin ni antara isu yang banyak ibu-ibu ketepikan dahulu. Namun manfaat senaman selepas bersalin tidak dinafikan, dan pastinya akan memudahkan anda menjaga anak dengan lebih berkesan.

Cara Menghasilkan Rutin Senaman Sendiri

Cara Menghasilkan Rutin Senaman Sendiri

Ada ke cara nak menghasilkan senaman sendiri? Ada di antara kita yang sibuk dengan pelbagai u  rusan sehingga tidak mempunyai masa untuk bersenam. Nak pergi gim? Entah bilanya nak pergi kerana ada sahaja urusan/tugas yang menanti. Maka pilihan lain pastinya dengan bersenam di rumah. Pilihan […]