Tag: diet

Bagaimana Nak Jaga Diet Ketika Makan Di Luar

Bagaimana Nak Jaga Diet Ketika Makan Di Luar

Antara faktor yang utama yang buatkan diet kita kelaut ialah bila kita nak makan di luar kan? Selalunya kawan ajak ke, atau mak masak time kita balik kampung, masa tu lah otak ligat fikir apa yang boleh kita makan waktu tengah berdiet ni. Sudahnya kita…

Kronologi Jam Dalam Kita Intermittent Fasting

Kronologi Jam Dalam Kita Intermittent Fasting

Ramai maklum tentang kelebihan intermittent fasting dan cara melakukannya dalam diet kita seharian cuma kita pasti nak tahu apa yang berlaku dekat badan masa kita berpuasa tu kan? Baca lanjut di post ini ya. Apa Itu Intermittent Fasting Perkongsian tentang intermittent fasting ada di post…

5 Tips Untuk Reset Balik Diet Selepas Raya

5 Tips Untuk Reset Balik Diet Selepas Raya

Post ini khusus untuk mereka yang dah lemau dah terlajak jauh dari yang berdiet sebelum ini, atau yang nak mulakan diri nak jaga makan balik lepas melantak tak ingat dunia masa raya. Seriuslah, memang mustahil ya amat nak berdiet time raya kan? Semoga tips yang…

Punca Berat Badan Statik Berlaku Bila Berdiet

Punca Berat Badan Statik Berlaku Bila Berdiet

Ada beberapa punca berat statik yang kita kena alert agar bila ia berlaku, kita tahu macam mana ia datang, dan (haruslah) apa yang kena dibuat agar kita boleh skip fasa tersebut. Sebab apa, kalau dah statik, kita berpantang diet macam mana pun, berat tetap tak…

Nak Diet Kena Sempurna Semuanya Kan?

Nak Diet Kena Sempurna Semuanya Kan?

Isu yang biasa kita alami ketika berdiet yang kita kongsikan terus kepada point ja ya: jangan jangka nak diet kena sempurna semata-mata. Mindset ini tak lebih akan menyebabkan korang sangat mudah diet nak kelaut. Baca sini, post apa yang korang perlu buat bila diet kelaut.…

Bolehkah Saya Berdiet Atkins Kalau Ada Gastrik?

Bolehkah Saya Berdiet Atkins Kalau Ada Gastrik?

Terfikir samada ada kalau korang boleh berdiet atkins kalau ada gastrik? Sebab sakit gastrik ni biasa berlaku dalam masyarakat kita – dijangka juga lah benda ni sebab ia berpunca dari pemakanan dan pastinya kalau korang mengalami sakit gastrik ni, terfikir apakah diet atau cara pemakanan…