Tag: metabolisme

Berat Badan Naik Mendadak? Tips Untuk Membetulkan Metabolisme

Berat Badan Naik Mendadak? Tips Untuk Membetulkan Metabolisme

Perasan tak kenapa ada banyak isu berat badan naik mendadak? Dalam aspek berdiet ni metabolisme jadi salah satu komponen yang perlu dibincangkan sekali sebab besar kesannya kepada diet korang kalau faktor ni pun tak jaga. Jika tak, berat yang berjaya diturunkan lepas berdiet bagai nak […]

7 Sebab Mengapa Ibu Susah Sangat Nak Kurus

7 Sebab Mengapa Ibu Susah Sangat Nak Kurus

Biasa sangat ibu-ibu bising tentang isu yang dialami ini, sampai ke tahap fikir macam sebaik sahaja dah bersalin dan bergelar ibu, macam dah takda harapan nak kurus lagi macam zaman anak dara lepas ni. Tapi tengok artis bukan main body mantap walau beranak empat macam […]

Senarai Fat Burner Yang Boleh Ditambah Dalam Diet

Senarai Fat Burner Yang Boleh Ditambah Dalam Diet

Dalam banyak-banyak senarai fat burner yang boleh ditambah dalam diet, yang mana yang sesuai untuk kita? Sebab fat burner ni antara salah satu benda yang popular dalam aspek kurus ni. Biasanya untuk mereka yang memerlukan hasil cepat dan/atau yang metabolisme dah perlahan sangat-sangat maka perlu […]

Pages: 1 2

Bagaimana Cuka Epal Untuk Kurus Membantu?

Bagaimana Cuka Epal Untuk Kurus Membantu?

Bagaimana nak gunakan cuka epal untuk kurus? Ramai yang menggunakan cuka epal ni tapi bagaimana mekanisme dia bantu untuk turunkan berat badan kita? Jika tak tahu, baca lebih lanjut di sini.

Kos Untuk Berdiet Dan Kurus. Berapakah Sebenarnya?

Kos Untuk Berdiet Dan Kurus. Berapakah Sebenarnya?

Kita mesti terfikir, berapakah sebenarnya kos untuk berdiet dan kurus ni. Sebab nak kurus, atau nak dapatkan berat badan ideal ni bukan untuk sekali buat sahaja; ia memerlukan proses jangka panjang dan kalau dikira, ia lebih kepada solusi kekal.

Manfaat Telur Sebagai Makanan Utama

Manfaat Telur Sebagai Makanan Utama

Dalam berdiet ni Shai rasa dalam banyak2 jenis makanan, telur sebagai makanan utama untuk digunakan dalam proses kurus ni. Senang disediakan, versatil dengan pelbagai resipi, dan murah ja nak beli. Dan senarai manfaat telur sebagai makanan diet yang utama, boleh kuatkan lagi pegangan untuk borong […]