Tag: motivasi

Bagaimana Nak Jaga Diet Ketika Makan Di Luar

Bagaimana Nak Jaga Diet Ketika Makan Di Luar

Antara faktor yang utama yang buatkan diet kita kelaut ialah bila kita nak makan di luar kan? Selalunya kawan ajak ke, atau mak masak time kita balik kampung, masa tu lah otak ligat fikir apa yang boleh kita makan waktu tengah berdiet ni. Sudahnya kita…

Koleksi Ayat Motivasi Untuk Semangat

Koleksi Ayat Motivasi Untuk Semangat

Motivasi untuk maintain berdiet dan senaman itu pasti dan jangan risau, tu tak buatkan korang lembik atau tisu. Sebab kuncinya untuk jadikan rutin baru ini sebagai habit yang kita dah biasa, jadi kaedah motivasi ni sedikit sebanyak akan push kita untuk kekal komited dengan cara…

Tips Untuk Maintain Motivasi Dalam Senaman

Tips Untuk Maintain Motivasi Dalam Senaman

Nak maintain motivasi dalam senaman tu sebenarnya agak payah. Berapa ramai antara kita yang konsisten bersenam ikut jadual yang kita plan? Rasanya tak ramai kan? Sebab ia berkait dengan kapasiti dalam minda kita tapi tu lah, sampai bila nak salahkan kapasiti tersebut setiap kali kita…

Penurunan Berat Sampai 10kg Sebulan, Bagus Ke?

Penurunan Berat Sampai 10kg Sebulan, Bagus Ke?

Biasa tengok produk yang tawarkan hasil penurunan berat berkilo dalam seminggu sebulan ja kan? Walaupun dengan gambar testimoni yang tunjukkan perbezaan ketara yang biasa buat kita terliur tengok, kita terfikir jugak adakah bagus kesannya untuk kita? Contoh penurunan berat laju yang dimaksudkan di sini adalah…

5 ciri-ciri orang yang dah kurus, maintain kurus

5 ciri-ciri orang yang dah kurus, maintain kurus

Siapa tak nak kalau dah capai target berat badan, akan maintain dengan berat badan tersebut? Namun yang membezakan orang dah kurus dan kekal dengan berat badan tersebut, berbeza dengan orang yang dah kurus lepas tu berat dia naik balik. Baca lanjut untuk tahu sebab apa.…

10 Tips Untuk Kekal Kurus

10 Tips Untuk Kekal Kurus

Selalu baca (atau alami sendiri) lepas kurus mesti datang balik berat badan kan? Adakah memang macam tu takdirnya, atau ada tips untuk kekal kurus, lepas tu maintain kurus juga? Ia tak mustahil. Memang boleh lepas kurus, kita boleh kekal kurus. Tabiat: Tips Untuk Kekal Kurus…