Tag: punca berat badan naik

5 Tips Untuk Reset Balik Diet Selepas Raya

5 Tips Untuk Reset Balik Diet Selepas Raya

Post ini khusus untuk mereka yang dah lemau dah terlajak jauh dari yang berdiet sebelum ini, atau yang nak mulakan diri nak jaga makan balik lepas melantak tak ingat dunia masa raya. Seriuslah, memang mustahil ya amat nak berdiet time raya kan? Semoga tips yang […]

Biasa Tidur Dengan Lampu Terbuka? Baca Sini

Biasa Tidur Dengan Lampu Terbuka? Baca Sini

Artikel ni khusus untuk mereka yang biasa tidur dengan lampu terbuka. Kalau korang tidur berselubung bergelap bboleh baca sebagai proof korang tidur bergelap tu bagus hehe..Sebab apa tidur dengan lampu terbuka ni tak bagus untuk kesihatan kita? Tabiat ni akan ganggu kitaran waktu tidur, kesan […]

Punca Berat Badan Statik Berlaku Bila Berdiet

Punca Berat Badan Statik Berlaku Bila Berdiet

Ada beberapa punca berat statik yang kita kena alert agar bila ia berlaku, kita tahu macam mana ia datang, dan (haruslah) apa yang kena dibuat agar kita boleh skip fasa tersebut. Sebab apa, kalau dah statik, kita berpantang diet macam mana pun, berat tetap tak […]

Soalan Yang Biasa Ditanya Ketika Diet Dan Kurus

Soalan Yang Biasa Ditanya Ketika Diet Dan Kurus

Tak semua orang berpengetahuan dalam bidang kesihatan ni, tapi tak bermakna kita nak sihat kan; jadi dalam proses kurus mengurus ni pasti ada banyak soalan yang kita terfikir dan nak tahu kat mana penyelesaiannnya. Khusus dalam post ini, min senaraikan soalan yang biasa ditanya ketika […]

3 Tips Mudah Untuk Hilangkan Perut Buncit

3 Tips Mudah Untuk Hilangkan Perut Buncit

Isu yang biasa kita alami kan, perut buncit tu dah kira biasa sangat dah sampai kita buat tak peduli selepas pelbagai cara yang dibuat tak menjadi, walau dalam hati harap sangat2 boleh leper balik macam masa muda dulu. Mungkin ada di antara yang dalam senarai […]

7 Rahsia Kurus Orang Melayu Yang Boleh Kita Amalkan

7 Rahsia Kurus Orang Melayu Yang Boleh Kita Amalkan

Satu benda yang Shai nampak dalam aspek kesihatan dalam budaya Melayu ini adalah bagaimana diorang jaga betul-betul bentuk badan, kesihatan (untuk sentiasa bertenaga), dan secara tak langsung, awet muda dan kuat daya ingatan.