Tag: senaman

Berapa lama kesan bertangguh bersenam sampai hasil hilang?

Berapa lama kesan bertangguh bersenam sampai hasil hilang?

Nak kata ada yang konsisten senaman setiap masa sampai dia mati rasanya tak pernah dengar lagi (rekod terbaik mungkin The Rock lah kot), tapi secara realistiknya memang ada masa yang kita terpaksa berhenti bersenam sebentar dan ia sesuatu yang normal. Yang penting asalkan kita tahu…

Bagaimana Senaman Membantu Untuk Gastrik

Bagaimana Senaman Membantu Untuk Gastrik

Betulkah senaman membantu untuk gastrik yang saya alami? Bergantung kepada jenis senaman yang dilakukan, mengamalkan rutin senaman secara konsisten boleh membantu untuk mengurangkan isu dan simptom gastrik yang dialami. Sungguh. Sebab min sendiri pun amalkan juga. 😀 Bercerita tentang gastrik ni takda lain selain sakit.…

Soalan Yang Biasa Ditanya Ketika Diet Dan Kurus

Soalan Yang Biasa Ditanya Ketika Diet Dan Kurus

Tak semua orang berpengetahuan dalam bidang kesihatan ni, tapi tak bermakna kita nak sihat kan; jadi dalam proses kurus mengurus ni pasti ada banyak soalan yang kita terfikir dan nak tahu kat mana penyelesaiannnya. Khusus dalam post ini, min senaraikan soalan yang biasa ditanya ketika…

Koleksi Infografik Senaman

Koleksi Infografik Senaman

Kalau korang betul-betul takda idea nak mulakan senaman bagaimana, mungkin post ini boleh membantu korang dengan koleksi infografik senaman yang mudah, tanpa gunakan apa-apa alatan lain.

Untuk Newbies: Bagaimana Merangka Jadual Senaman

Untuk Newbies: Bagaimana Merangka Jadual Senaman

Soalan umum yang biasa Shai dapat dalam konsultasi (yang lepas-lepas punya, ataupun melalui Weightloss Workbook ni) ialah bagaimana nak rangka jadual senaman yang sesuai dengan diri. Yelah, setiap orang tak sama hidupnya, jadi kena adjust sesuaikan diri juga dalam aspek kesihatan ni.

Hilangkan Cramp Selepas Bersenam

Hilangkan Cramp Selepas Bersenam

Tak kira bersenam atau tidak, Isu cramp ini biasa dialami setiap kali kita melakukan suatu aktiviti berat, dan serius ia agak menyakitkan. Baca lanjut post ini untuk ketahui punca, jenis (jenis cramp pun ada?), serta cara merawat cramp ini.